Yanaika Skrzyszkowiak & Niels Vranken

Yanaika en Niels zijn partners in crime. Ze besloten om samen het avontuur voor een culinair restaurant aan te gaan. Ze delen de liefde voor horeca en gastronomisch dineren. Om het in hun eigen woorden te zeggen: “Wij willen een exclusieve belevenis aanbieden waar lekker eten centraal staat, bovendien streven we naar de hoogste kwaliteit in producten en service.”.

In de keuken gaan ze zoveel mogelijk met lokale producten aan de slag & dragen ze het prinicipe van ‘no food waste’ hoog in het vaandel. Dat is ook de reden dat er wordt gekozen om een vast menu aan te bieden.

Wij kijken er alvast naar uit om u te ontmoeten in ons restaurant! 

Yanaika  *Chef

Yanaika Skrzyszkowiak nam in 2008 deel aan de eerste editie van de tv-show ‘Mijn Restaurant’, waarbij ze nipt op de tweede plaats eindigde. Nadien opende ze in Hasselt het restaurant Exquisa. Hier werd ze vooral bekend omwille van haar speciale aardappelgerechten. In 2011 werd Yanaika bekroond met de titel ‘BRU Ladychef of the Year’ en kwam ook haar eerste kookboek ‘De keuken van de LadyChef’ uit. Ze maakte ook enkele speciale en exclusieve gerechten voor het tv-programma ‘VTM-koken’. Aan ambitie duidelijk geen gebrek! Nu is het tijd voor een nieuwe wending, waarbij Yanaika haar ervaring als kok op haar eigen creatieve manier kan verderzetten. Ze besloot, na heel wat brainstormen, om samen met haar zakenpartner het restaurant ‘The Black Knife’ op te starten. Met een gepassioneerd team aan haar zijde zorgt zij voor een culinaire beleving op niveau.

Thomas  *Maître / Sommelier

Hij is onze Maître en tevens ook onze sommelier. Deze man ontvangt de gasten met een glimlach, hij is dan ook het aanspreekpunt in The Black Knife. Thomas, zijn grote passie is wijn. Hij wil zijn smaak en beleving van wijn doorgeven aan de gasten. Met zijn jarenlange ervaring gaat hij telkens weer op zoek naar de ideale combinatie tussen gastronomie & wijnen, want met de juiste wijn wordt elk gerecht toch nog net dat tikkeltje specialer. Thomas heeft ook heel wat horeca ervaring, waardoor hij jullie extra in de watten kan leggen om de totaalbeleving in ons culinair restaurant compleet te maken. Hij staat voor jullie klaar om de juiste keuze te maken tussen aangepaste wijnen bij de gerechten of een wijn à la carte.


Kirsten  *Patissier

Kirsten, onze patissier heeft al veel ervaring, ze werkte in het verleden al samen met onze chef Yanaika. Ze heeft een passie voor desserts en haar grote voorbeeld is Roger van Damme. "Desserts is een kunst waar je liefde en passie moet insteken om goed te worden." Kirsten streeft elke dag opnieuw naar beter worden in haar vak en is zeer leergierig. Ze is dan ook verantwoordelijk voor onze koude keuken, desserts, koekjes en gebak. Dankzij haar lange horeca ervaring en kennis is ze zeer flexibel. Daarom staat ze ook in voor een all-round job waar ze overal een handje kan helpen.  Kirsten kijkt er alvast naar uit u te kunnen verwennen met alle zoete lekkernij en top dessertjes.